Date: 27/01/2016

Počeo treći ciklus programa „AmChamps – mladi lideri promena“

Edukativni program Američke privredne komore sa ciljem većeg zapošljavanja mladih

Treći ciklus jedinstvenog godišnjeg edukativnog programa „AmChamps - Mladi lideri promena“ koji treba da kroz pružanje praktičnih znanja i veština neophodnih za moderno poslovanje omogući perspektivnim studentima i mladim menadžerima da postanu lideri uspešne privrede Srbije, otvoren je svečano danas.

Program su otvorili otvorili Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, Miloš Đurković, prvi potpredsednik AmCham-a, dr Nikolaos Dimiatriadis, regionalni direktor kancelarije Univerziteta Šefild i Tina Kostić i Milica Samardžić, menadžeri ovog programa, pozdravivši 46 polaznika nove generacije programa.

U AmChamps programu učestvuje 23 uspešna, pažljivo odabrana studenata koji će raditi u paru sa 23 uspešna mlada menadžera – mentora. Predavači su najbolji top menadžeri kompanija članica AmCham-a koji će iz prve ruke preneti svoje iskustvo, znanje i veštine koje su im bile potrebne da postanu i ostanu lideri. Tokom programa, učesnici će uz podsticanje “out of the box” kreativnog razmišljanja dobiti priliku da osnaže svoje liderske i organizacione sposobnosti, unaprede veštine rada u timu, kao i da steknu znanja o razvoju poslovne strategije i preduzetništva.

„Kao model za modernizaciju univerzitetskih obrazovnih programa i odgovor na potrebe poslovne zajednice u Srbiji za veštinama i znanjima, ’AmChamps’ iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje studenata i mladih menadžera, koji su svesni da je neformalna edukacija od velikog značaja za lakše pronalaženje posla. Veoma smo ponosni jer je više od polovine naših šampiona nastavilo da se usavršava kroz praksu ili stalno zaposlenje u kompanijama članicama AmCham-a“, istakao je Miloš
Đurković i dodao da je program prilika da polaznici iz prve ruke čuju iskustva i preporuke lidera vodećih firmi u Srbiji.

Snežana Klašnja je naglasila da mladi moraju biti aktivni kako bi dobili priliku kod potencijalnih poslodavaca, kao i da su obrazovanje i participacija među ključnim faktorima za smanjenje problema nezaposlenosti: „Vrlo je važno pružiti mogućnost mladima da steknu samopouzdanje i osnaže svoju kreativnost, kako bi na što bolji način ušli u poslovne vode“.

Tokom ceremonije otvaranja programa održan je i speed dating odabir mentorskih parova koji će kroz zajednički rad u novoj generaciji „AmChamps“ imati priliku da se izbore za nagrade - pohađanje stručnih praksi u vodećim kompanijama u Srbiji i stipendije za pohađanje MBA programa Univerziteta Šefild.