Date: 14/04/2016

Amchamps @ Telenor

Tokom posete kompaniji Telenor, polaznici AmChamps generacije 2016. saznali su kako posluje jedna od vodećih kompanija iz sektora informaciono komunikacionih tehnologija, upoznali su se čuvenom Telenorovom kolekcijom dela savremene srpske umetnosti i dobili informacije o programu stažiranja u Srbiji i globalnom programu odabira i razvoja budućih lidera.

Na početku događaja, goste su pozdravili Nevena Stefanović, Chief HR Officer i Branko Mitrović, Chief Corporate Affairs Officer i član UO AmCham Srbija, koji su u osnovnim crtama predstavili kompaniju, poslovne procese i poziciju na tržištu. Nakon kratkog uvoda, AmChampsovci su pozvani da obiđu jedinstvenu Telenorovu kolekciju savremene srpske umetnosti.

Šetnju kroz zbirku je predvodio Saša Janjić, kustos, objasnivši ideju za formiranje zbirke u 2007. godini kao pokušaj da se na kreativan način inovira radno okruženje zaposlenih u Telenoru. Kolekcija danas sadrži preko 200 radova više od 80 srpskih umetnika srednje i mlađe generacije. Kao pregled srpske umetnosti od 2000. do danas, kolekcija je tokom godina bila izložena na sedam različitih lokacija, prikazujći široj publici u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu, Čačku, Kraljevu i Nišu kreativnost domaćih umetnika i stvaralaca.

Na kraju posete predstavljena su dva programa:  mogućnost prakse u kompaniji - tzv. Telenor Internship - model za studente završnih godina - i Telenor omladinski forum (Telenor Youth Forum), globalnu platformu osmišljenu i vođenu na nivou cele Telenor Grupe koja počiva na ideji "digitalizacije za mir", pružajući mladim liderima iz celog sveta mogućnost da na kreativan način rešavaju globalne društvene izazove.