Date: 01/06/2018

Kopaonik – jačanje timskog duha

Tradicionalni AmChamps team building održan je peti put za redom pod pokroviteljstvom MK Grupe, od 1. do 3. juna. Radni deo je počeo u Beogradu predavanjem predsednika MK Grupe, Miodraga Kostića i direktorke korporativnih komunikacija, Gorane Golubović Vuksanović. Ostatak vikenda bio je posvećen aktivnostima na Kopaoniku.

Predsednik MK Grupe, Miodrag Kostić je sa polaznicima AmChamps programa razgovarao o početku svoje karijere, poslovnim uspesima i njegovom razumevanju preduzetništva i preduzetničkog duha. On je naveo da su istrajnost, snalažljivost i odlučnost osobine koje se vrednuju u svakom poslu i da će dovesti do uspeha i dobrih rezultata, bez obzira na to o kojoj se vrsti posla i industriji radi. Kostić je istakao da su agrar, turizam i bankarstvo oblasti koje će se ubrzano razvijati u budućnosti kao i da je digitalizacija neophodna ukoliko želimo da izgradimo snažan poslovni sistem. On je poručio polaznicima programa da u svojim karijerama ne beže od izazova i neuspeha, jer su oni sastavni deo svakog posla, te da svojom energijom, istrajnošću i novim idejama prevaziđu prepreke. Dvosatno predavanje završeno je mnogobrojnim pitanjima studenata i menadžera u vezi sa daljim poslovnim planovima MK Grupe, greškama koje je pravio tokom svoje karijere i najvećim rizicima i ishodima tokom poslovne karijere.

Direktorka korporativnih komunikacija MK Grupe, Gorana Golubović Vukasnović predstavila je svoj lični i profesionalni razvoj unutar kompanije, slikovito opisujući početak karijere, pozicije unutar firme na kojima je radila i znanja, veštine i kompetencije koje su za to bile potrebne. Gorana je na sopstevnom primeru objašnjavala na koji način su ljudi kao zaposleni najvažniji deo jedne velike korporacije. Takođe, stavila je akcenat i na neophodnost da se dele isti ciljevi i vizije unutar tima, navodeći da je neophodno kontinuirano učenje i rad, kako bi se uspešno prilagodili promenama i novim modelima poslovanja.

Posle predavanja učesnici su otputovali na Kopaonik, gde su bili gosti MK Grupe i Grand & Spa hotela. Program je obuhvatio druženje u prirodi, svi polaznici AmChamps programa zajedno su se prošetali do Pančićevog vrha. Takođe, podeljeni u timove sa štićenicima iz SOS dečijeg sela, AmChamps-ovci su se takmičili u virtuelnoj streljani i kuglanju.