Date: 29/06/2018

Uručene diplome petoj generaciji edukativnog programa AmChamps – Mladi lideri promena

Učesnicima pete generacije programa „AmChamps - Mladi lideri promena“ svečano su uručene diplome, čime je okončan prvi, osnovni deo programa u kome je ove godine učestvovalo 22 studenta pod mentorstvom 22 uspešna mlada menadžera iz AmCham kompanija članica. Deset najboljih parova su se plasirali u polufinale.

„Čestitam vam na uspešno završenom prvom, takmičarskom delu programa. AmChamps program je pokrenut sa idejom da kroz sinergiju akademskog i korporativnog sektora doprinese profesionalnom i ličnom razvoju mladih ljudi. AmChamps učesnicima, kroz mentorski odnos, omogućava sticanje praktičnih veština i znanja relevantnih za rad u korporativnom sektoru ali i dragocena iskustva koja nose razgovori sa vodećim poslovnim ljudima u Srbiji. Ovim putem želim da se zahvalim mentorima na izdvojenom vremenu i trudu, studentima na entuzijazmu i upornosti da postanu budući lideri srpske poslovne zajednice, a sponzorima na dugogodišnjoj podršci“, istakla je Jelena Pavlović, predsednica AmCham-a.

„Nastavite da negujete svoje mentorkse odnose, ali i sami budite mentori drugima. Nastavite se učenjem i razvojem svojih potencijala, inovativnim načinom razmišljanja, ali isto tako ne zaboravite da podelite to sa ljudima koji imaju manje iskustva od vas. Za kraj, čuvajte AmChamps zajednicu, zajednicu uspešnih, odgovornih i kreativnih pojedinaca,“ poručio je zamenik šefa misije SAD u Srbiji Kurt Doneli.

Prilikom uručivanja diploma, polaznici programa su u kratkom obraćanju predstavili šta je za njih značio AmChamps program, učešće u radionicama i predavanjima, druženje, zajedništvo kao i koje su sve važne lekcije naučili tokom prethodnih šest meseci.

Deset najboljih parova, koji su prošli u polufinale, će tokom leta pripremati studiju slučaja koju obezbeđuje kompanija Coca-Cola Hellenic.