Date: 25/12/2018

Donacije NIS-a medicinskim ustanovama u Kraljevu i Kosovskoj Mitrovici

Kompanija NIS je uručila donaciju Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu. Deo doniranih sredstava prikupili su zaposleni u NIS-u u okviru ovogodišnje humanitarne akcije.

Donacija vredna oko 100.000 evra biće usmerena na nabavku novog laparoskopskog stuba koji će omogućiti primenu savremenih hirurških metoda u lečenju svih korisnika medicinskih usluga Opšte bolnice „Studenica“. Pored ovoga, kompanija je donirala i novo sanitetsko vozilo sa mobilnim inkubatorom za Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici u vrednosti od 45.000 evra.

Ovom prilikom Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, izjavio je da je donacija Opštoj bolnici „Studenica“ poklon kompanije i svih zaposlenih.

„NIS je velika porodica u kojoj delimo istinske, proverene vrednosti. Brinemo jedni o drugima, kao i o zajednici u kojoj živimo i radimo. Kada nekome poželimo dobro zdravlje, trudimo se da pomognemo toj želji i da se ostvari. Uvereni smo da će stručni tim ove važne ustanove nabavkom moderne hiruške opreme dobiti značajnu podršku“.

Dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, zahvalio se NIS-u na uručenim donacijama i istakao njihov značaj za dalji rad zdravstvenih ustanova u Kraljevu i Kosovskoj Mitrovici.

Opšta bolnice „Studenica“ u Kraljevu je ustanova koja pruža zdravstvenu zaštitu i medicinske usluge za više od 500.000 grđana sa teritorije Kraljeva, Raške, Novog Pazara, Tutina, Čačka, Vrnjačke Banje, Aleksandrovca, Kruševca, Kosovske Mitrovice.