Date: 25/04/2019

Coca-Cola HBC donirala opremu u iznosu od 6 miliona dinara za 12 kuhinja u Srbiji

U okviru obeležavanja 50 godina poslovanja Coca-Cola sistema u Srbiji, potpisan je ugovor o donaciji ove kompanije narodnim kuhinjama, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Fondom B92. Vrednost donacije u iznosu od 6 miliona dinara namenjena je za opremanje 12 narodnih kuhinja u Srbiji.

Donacija će pokriti troškove novih šporeta, kazana, mašina za sečenje i pripremanje hrane koji će pružiti kvalitetniju i bržu pripremu obroka.

„Narodne kuhinje su simbol najhumanije vrste pomoći pojedincima i porodicama, a neke od njih pružaju i jedini topli obrok koji najugroženiji građani Srbije mogu dobiti. Na donaciju i pomoć narodnim kuhinjama gledamo kao na najhumaniji gest, jer je Coca-Cola sistem upravo ovim gestom podržao hiljade porodica i dece u Srbiji”, izjavio je predsednik Crvenog krsta Srbije prof.dr Dragan Radovanović.

Crveni krst Srbije upravlja radom 76 narodnih kuhinja čije usluge koristi više od 35.000 ljudi. Trećinu svih korisnika narodnih kuhinja čine deca. Samo u Beogradu postoje 52 aktivne distributivne jedinice u 17 gradskih opština.

“Kao kompanija koja više od pola veka posluje u Srbiji, uvek smo nastojali da pružamo građanima više i od najkvalitetnijih napitaka. Zato smo ponosni što iz dana u dan vidimo da je naš doprinos vidljiv širom Srbije, a posebno nas raduje što smo sa našim dugogodišnjim partnerima stali uz građane kojima je naša pomoć najpotrebnija.” izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija, prilikom posete narodnoj kuhinji u Paraćinu, jednoj od kuhinja za koje je pomoć obezbeđena.