Zašto Women in Tech?

Women in Tech mentorski program predstavlja platformu za razvoj veština i profesionalnog povezivanja, koji nastoji da poveže uspešne i ostvarene žene iz poslovnog sveta i start-up zajednice, spremne da zajedničkim naporima prevaziđu predrasude, prisutne širom tehnološke i digitalne industrije. Program je osmišljen sa ciljem da pruži podršku ženama koje žele da se dalje profesionalno razvijaju, deluju i međusobno povezuju i to kroz mentorstvo, radionice za lični i profesionalni razvoj, seminare sa inspirativnim govornicima i ekspertima u ovoj oblasti:

  • Učeći kako da istraže mogućnosti za dalji rast i razvoj, izgrade samopouzdanje i povećaju liderske sposobnosti;
  • Delujući kao lideri u industriji i društveno odgovorni pojedinci kroz edukaciju i mentorstvo;
  • Povezujući se se sa drugim ženama i inspirativnim profesionalcima i tako doprineseći izgradnji jake zajednice, u kojoj će žene biti motivisane da dalje unapređuju svoje karijere.

KO SU WOMEN IN TECH?

Program je namenjen odabranoj grupi, koju će činiti 24 žena lidera, zaposlenih u IT ili tehnološkoj industriji ili koje su u okviru svojih kompanija zadužene za tehnologiju i/ili digitalizaciju – do 12 žena iz kompanija članica AmCham-a koje će imati ulogu mentora i do 12 žena iz start-up zajednice koje će imati ulogu mentee-a.

U ulozi mentora naći će se iskusne žene lideri, koje rade u IT i tehnološkoj industriji ili na pozicijama koje su usko povezane sa tehnologijom i digitalizacijom, u bilo kojoj od AmCham kompanija članica. Idealne kandidatkinje jesu one koje žele da unaprede svoju karijeru i tragaju za novim inspiracijama i idejama, a ujedno su motivisane da svoje znanje i iskustvo podele sa drugima.

U ulozi mentee-a naći će se žene koje rade u tehnološkim startup kompanijama ili razvijaju sopstveni startup u oblasti digitalizacije i tehnologije i žele da uče od žena sa višegodišnjim iskustvom u ovim oblastima, te one koje su motivisane da dalje razvijaju set mekih veština.

KAKO DA POSTANETE DEO PROGRAMA?

Ukoliko se prepoznajete u gorenavedenom opisu – mi sa nestrpljenjem čekamo da dobijemo i pročitamo Vašu prijavu!

Prijava za Women In Tech mentora – Ukoliko ste zaposleni u kompaniji članici AmCham-a, molimo da se sa Vašim HR-om i generalnim direktorom konsultujete oko procesa aplikacije.

Prijava za Women in Tech mentee – pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo ili video na info@amcham.rs, najkasnije do 27. decembra 2017. do 17h. Prednost će imati kandidati koji rade u okviru StartIt Centra, ICT Hub-a i Impact Hub-a.

Za više informacija, možete kontaktirati Milicu Samardžić (samardzic@amcham.rs) i/ili Anu Milić (milic@amcham.rs).

KAKO IZGLEDA PROGRAM?

Na specijalnom Speed Dating događaju biće određeni mentorski parovi. Učetvovanjem u programu, mentorski parovi će imati priliku da prisustvuju i budu deo različitih događaja, posebno kreiranih za ovu priliku.

Za vreme tromesečnog angažovanja u Women In Tech programu, mentori se obavezuju da se svakog meseca, i to najmanje 3 sata, sastaju sa svojim mentee, prema unapred utvrđenom rasporedu. Nakon 3 meseca, mentor i mentee mogu odlučiti da svoj mentorski odnos dalje razvijaju sami.

Kroz kombinaciju različitih aktivnosti, program je kreiran da uspešno izbalansira profesionalni razvoj i dalje mogućnosti umrežavanja, te iz tog razloga predstavlja idealnu platformu za razvoj mekih veština, lični i profesionalni razvoj, saradnju i međusobnu razmenu najboljih praksi. Neke od ključnih aktivnosti su:

  • Razvijanje i ulaganje u odnos mentor-mentee - Najmanje 3h susreta mesečno, tokom tromesečnog trajanja programa (Februar – April);
  • Organizovanje i učestvovanje na radionicama, namenjenih razvoju interpersonalnih veština – radionice o mentorstvu i društvenim veštinama, poslovnim idejama, procesu donošenja odluka i rešavanja problema, koje će voditi eksperti sa višegodišnjim iskustvom (Februar, Mart, April);
  • Razmena iskustva sa mladim devojkama koje su zainteresovane da svoju karijeru započnu i razvijaju u oblasti tehnološke i digitalne industrije, uključujući i organizovanje završne diskusije o ženama u tehnologiji –konferencija, koja će okupiti sadašnju i buduću generaciju Girls in Tech – međusobna razmena iskustva i prilika za učesnice Women in Tech programa da svoje znanje prenesu mladim devojkama, koje trenutno pohađaju osnovnu i srednju školu, te da učestvuju na završnom događaju, koji će okupiti i muškarce i žene iz AmCham kompanija članica i start-up zajednice.

Na ovom linku možete naći ceo Women in Tech program.

KO SU NAŠI PARTNERI?

Program je osmišljen i organizovan u saradnji sa Komercijalnim odeljenjem Ambasade SAD-a u Srbiji uz podršku StartIt Centra, ICT Hub-a i Impact Hub-a.