Date: 11/10/2018

Otvoren konkurs za program EY Preduzetnik godine™

Sedmi po redu konkurs u organizaciji kompanije EY (Ernst& Young) biće otvoren do 15. novembra 2018.

Nagrada EY Preduzetnik godine™ organizuje se u više od 150 gradova i gotovo 60 zemalja širom sveta. Postoji više od 30 godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine. Tokom prethodnih godina u Republici Srbiji učestvovalo je 165 preduzetnika, predstavljajući 150 brzorastućih kompanija, koje zajedno zapošljavaju više od 15.000 ljudi.

Ceremonija proglašenja pobednika biće održana u februaru 2019. godine, a pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2019.

O pobedniku nacionalnog programa za 2018. odlučivaće nezavisni žiri, a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

- Od kada smo pre sedam godina uveli program EY Preduzetnik godine u Srbiju, verovali smo da ćemo iz bližeg ugla moći da sagledamo načine na koje razmišljaju najbolji. Iskustva koja smo čuli o poslovnim izazovima od srpskih preduzetnika ostavile su nas bez daha. Pobednici nacionalnog konkursa koji predstavljaju Srbiju na izboru za Svetskog Preduzetnika godine ostavljaju izuzetan utisak na međunarodne sudije, a kandidati iz drugih zemalja su fascinirani njihovim pričama o uspehu, izazovima koje su prevazišli u vremenima ekonomskih blokada i sankcija - izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Učešćem u programu najbolji srpski preduzetnici imaju priliku da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu.

Više informacija o programu: www.ey.com/rs/eoy.