Date: 11/12/2018

HResurs – Različite perspektive upravljanja ljudskim resursima

Učesnici HResura imali su priliku da se upoznaju sa stubovima i osnovama HR-a, na četvrtoj radionici u okviru ovog mentorskog programa.

Predavanje je otvorila Ivona Simić, savetnica premijerke za ljudske resurse, koja je pozdravila sve prisutne i pozvala ih da sa svojim pitanjima učine ovo druženje interaktivnim. Naglasila je da je ova radionica posebno važna jer će se govoriti o aktivnostima i procesima HR-a, odnosno o različitim perspektivama upravljanja ljudskim resursima, što po njenom mišljenju i predstavlja stubove ove profesije.

Reč je zatim dobila Ivana da Costa, stručnjak za ljudske resurse, iza koje su godine iskustva u ovom poslu, budući da je radila u različitim kompanijama kao što su Hyatt Regency, Coca-Cola Hellenic i BelMedic. Podsetila je da je za HR pozicije veoma važno biti dobar psiholog, uvek imajući na umu da iza svakog papira zapravo stoji čovek, koga treba razumeti i posvetiti mu se. Takođe, istakla je da organizacija i struktura posla ne služe ničemu ukoliko nisu u potpunosti prilagođeni projektu, kompaniji ili vremenu u kojem živimo. Kroz dijalog sa učesnicima govorila im je o sopstvenom iskustvu i davala im savete kako da budu što uspešniji u svojoj, HR karijeri.

Završni deo radionice držala je Bojana Sajlović, HR Business Partner u NIS-u, koja je naglasila da je glavni zadatak HR-a da savetuje i da ponudi linijskim rukovodiocima alate ljudskih resursa, a onda je njihova odgovornost da pravilno upravljaju tim alatima. U svom izlaganju skrenula je pažnju na činjenicu da u našoj zemlji, uprkos visokoj stopi nezaposlenosti, veliki izazov pronaći adekvatne kadrove, te da zadatak HR-a nije nimalo jednostavan. Za kraj je govorila o modelu nagrađivanja zaposlenih i o važnosti nematerijalne motivacije, pozivajući se na rezultate studija koje nam ukazuju da je zaposlenima gotovo uvek najvažnija atmosfera na radnom mestu i međuljudski odnosi, dok visina plate obično dolazi tek na peto mesto.