Date: 18/12/2018

Siemens: Duplo više zaposlenih u Srbiji u narednih pet godina

Kompanija Siemens Beograd je ostvarila svoje ciljeve za poslovnu 2018. godinu, a učešće u realizaciji kapitalnih projekata za Republiku Srbiju pozicioniralo ju je kao pouzdanog partnera u srpskoj privredi.

Udo Ajhlinger (Udo Eichlinger), generalni direktor kompanije izjavio je, povodom obeležavanja kraja poslovne godine, da će se u narednih pet godina duplirati broj zaposlenih u Srbiji zahvaljujući dodatnom povećanju proizvodnje.

“U ovoj godini u Srbiji smo realizovali veliki broj projekata u svim oblastima u kojima poslujemo, i uveren sam da ćemo nastaviti u istom smeru, da svojim inovativnim tehnologijama i rešenjima podstičemo privredni rast Srbije” - izjavio je Ajhlinger.

Ajhlinger je naglasio da je fokus kompanije na promovisanju i primeni digitalizacije i digitalnih rešenja.

“Siemens je pionir u oblasti digitalizacije u Srbiji i naš cilj je da svojim kupcima predstavimo nove proizvode i rešenja u ovoj oblasti, kao i da objasnimo na koji način digitalizacija utiče na poboljšanje poslovanja i konkurentnosti na tržištu. Naši zaposleni aktivno prate kretanja, trendove i promene na tržištu, kako bi što uspešnije odgovorili na sve potrebe kupaca i ponudili rešenja prilagođena specifičnim potrebama, sa ciljem unapređenja postojećih procesa.”

U Srbiji Siemens posluje u oblastima industrije, energetike, nafte i gasa, i ima dve fabrike - u Subotici i Kragujevcu, sa više od 2.500 zaposlenih. Siemens je u februaru preuzeo kompaniju Milanović inženjering i ovim pripajanjem proširio svoju međunarodnu mrežu proizvođača.