Date: 07/06/2019

AmChamps 2019 – Kopaonik team building

Tradicionalni AmChamps team building se odigrao šesti put za redom na Kopaoniku, u saradnji sa MK Grupom.

Učesnici programa su, po dolasku na Kopaonik, prisustvovali predavanju One vision, smart decisions, gde je Dušan Radičević, CFO MK Grupe, polaznicima objasnio strukturu MK Grupe, način organizacije, rada, i sinergije svakog pojedinačnog dela kompanije. Takođe, detaljno je predstavio način vođenja finansija u okviru jedne velike kompanije poput MK Grupe, a AmChampsovci su dobili odgovor na sve nedoumice.

Potom je Zorica Todorović, direktorka HR-a MK Grupe, održala predavanje „Zašto baš mi?“, na kome je učesnicima predstavila kako izgleda proces selekcije i regrutacije, gde je primarno utvrditi vrednosti kandidata, kao i jačinu volje za učenjem, rastom i razvijanjem. U skladu sa tim, MK Grupa ima uspostavljenu saradnju sa nekoliko fakulteta, kao i stipendije za određene grupe najuspešnijih studenata. Zorica Todorović je naglasila da je najveći fokus na ulaganju u zaposlene, i da su u tom pogledu uvek otvoreni i dostupni za različite perspektive, mišljenja i težnje svojih zaposlenih, jer oni čine suštinu svake kompanije.

Drugog dana team building-a polaznici AmChamps programa su učestvovali u interaktivnoj radionici o značaju povratne informacije, koju je održao Boris Popovski, iz Američke ambasade. AmChampsovci su stekli uvid u važnost davanja i primanja kako pozitivnog, tako i konstruktivnog feedback-a, a takođe i dobili korisne informacije o načinima implementiranja kulture davanja povratne informacije, i kakav uticaj feedback može imati na razvijanje interpersonalnih veština.

Na team building-u, AmChampsovci su učestvovali u nekoliko zajedničkih aktivnosti, poput kuglanja, planinarenja do Pančićevog vrha, i zajedničkog muzičkog nastupa.