Date: 25/06/2019

AmChamps 2019 - Svečana dodela diploma

Učesnicima šeste generacije AmChamps programa svečano su uručene diplome za redovno pohađanje prvog i osnovnog dela programa. Ove godine je u redovnom delu programa učestvovalo 25 mladih menadžera iz AmCham kompanija članica, u ulozi mentora i 25 studenata, kao mentija.

„Siguran sam da mnogi od vas znaju benefite mentorstva i kako ono može doprineti u ličnom i profesionalnom razvoju. Kroz moju karijeru, mnogo puta sam prisustvovao sinergiji koju stvara ova dvosmerna ulica i veoma specifičnim uspostavljenim odnosima, koji su pomogli ljudima da steknu jedinstven uvid i bolje razumevanje svojih snaga i slabosti. Siguran da sam da je to bio slučaj i sa svima od vas“ istakao je Branislav Savić, prvi potpredsednik AmCham-a i direktor fabrike Ball Packaging Europe kompanije i dodao da obrazovanje i mladi ljudi treba da imaju ključnu ulogu u razvijajanju srpskog društva i ekonomije.

Suzanne Platt, komercijalni ataše Američke ambasade u Srbiji, naglasila je da AmChamps program vidi kao pravi rasadnik mladih i uspešnih ljudi, koji će odvesti Srbiju u bolje sutra. Dodala je da mentorstvo igra veliku ulogu u razvoju ekonomije i društva, kao i da je ponosna na ulogu AmCham-a u povezivanju studenata i kompanija.

Polaznici programa su prilikom uručivanja diploma istakli u nekoliko rečenica važnost AmChampsa za njih, kao i šta im je program doneo u profesionalnom razvoju.

Za dalji nastavak takmičenja se kvalifikovalo 12 najbolje rangiranih mentorskih parova, koje u polufinalu očekuje rad na studiji slučaja, koji obezbeđuje Coca-Cola Hellenic.