Date: 19/10/2019

AmCham Srbija ugostila evropske kolege na AmChams in Europe 2019 Best Practice Conference

Više od pedesetoro predstavnika iz trideset evropskih AmCham-ova učestvovalo je na godišnjoj konferenciji AmChams in Europe 2019 Best Practice Conference, od 16. do 19. oktobra, čime je AmCham Srbija oborio rekord u broju posetilaca.

AmCham Srbija bila je domaćin godišnje evropske konferencije ACE 2019 Best Practice.

Prvog dana, nakon sesije What is the role of AmChams in Ready4DFuture World, na kojoj su identifikovani izazovi u radu do 2030, za sve učesnike je priređen koktel dobrodošlice kod zamenika američkog ambasadora Gabrijela Eskobara.

Na plenarnoj sesiji, održanoj drugog dana u hotelu Hilton, predstavljena je uporedna analiza svih evropskih AmCham-ova nakon čega su delegati u moderiranoj raspravi razmenili iskustva o najboljim praksama iz oblasti održavanja odnosa sa članovima, komunikacija, upravljanja radnim grupama, odnosima sa drugim poslovnim asocijacijama i vladinim telima. Vrhunac popodnevnog zasedanja je bilo motivaciono predavanje Dr Nikolaosa Dimitriadisa sa Univerziteta Šefild na temu Calibrate Your Brain for Innovative Thinking.

Treći dan je započeo posetom AmCham Srbija kancelariji u kojoj je održan sastanak borda direktora na kojem je usvojen predlog budžeta za 2020. Nakon toga učesnici su posetili inovativni hub Nova Iskra gde je dodeljena je ACE Creative Network Award, nagrada kojom se svake godine nagrađuje najkreativnija inicijativa, projekat ili program. Nagradu je ove godine glasovima predstavnika prisutnih AmChamova osvojila AmCham Belgija za projekat Member Monday, a u konkurenciji projekata iz Irske, Turske, Poljske i Britanije.

Pored programskog dela konferencije, učesnicima su predstavljeni Beograd i Srbija kroz vođene ture Kalemegdanom, Savamalom i Zemunom, posetom muzeju Nikole Tesle, i uz gastronomsko gostoprimstvo u promociji srpskih specijaliteta i dobre zabave na Kalmegdanskoj terasi, u restoranima Ima dana, Ambar i Reka. Poslednjeg dana konferencije organizovan je izlet na Oplenac i poseta Mauzoleju srpske kraljevske porodice, kući kralja Petra I i Kraljeve vinarije.