Date: 27/02/2020

Kompanija EY dodelila prestižno priznanje EY Preduzetnik godine

Kompanija Ernst & Young osmu godinu u nizu dodelila je prestižno priznanje EY Preduzetnik godine u Republici Srbiji.

Zoran i Nikola Anđelković, osnivači i vlasnici kompanije Anđelković AL, ovogodišnji su dobitnici priznanja EY Preduzetnik godine koje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY dodeljuje osmu godinu zaredom.

Nagradu su pobednicima uručili predsednik nezavisnog žirija, Darko Budeč i Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Pored glavne nagrade, uručeno je priznanje i Dejanu Blagojeviću, vlasniku kompanije Propulzija u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine, dok su Ivan Perčić i Ksenija Perčić Albunović ispred kompanije Suncokret, odneli priznanje u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

„Večeras imamo čast da budemo okruženi ljudima koji nisu ustuknuli kada je malo ko verovao u njihove poslovne ideje. Samo u ovoj godini u programu EY Preduzetnik godine učestvovalo je 30 kandidata ispred 24 kompanije koje su ostvarile preko 12 milijardi dinara u prihodima protekle godine, a naš tim proputovao je čitavu Srbiju kako bi sve ove inspirativne priče pretočio u kvalitetne nominacije. Ovih 8 godina programa pokazalo nam je da se vera u ideju i mnogo truda zaista isplati. Drago mi je što mogu da kažem da večeras sedimo sa dve stotine upornih, najupornijih i veličamo njihov uspeh, koji je mnogo više od puke sreće“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2019, Zoran i Nikola Anđelković, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godine, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu za glavnu nagradu, po odluci nezavisnog žirija našli su se: Braineering (Nikola Selak i Nemanja Cvetkov), Capriolo (Lajoš Brindza), Kondor (Slaviša Janjušević), Sena (Dragan Senić) i Dragana Janjić i Maja Aleksić Ilić (Vinarija Aleksić).