Date: 26/02/2020

Živković Samardžić savetuje B92 o promeni pravne forme preduzeća

Živković Samardžić savetuje B92 o transformaciji akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Advokatska kancelarija Živković Samardžić savetovala je domaćeg komercijalnog emitera B92, ogranak korporacije Kopernikus, o transformaciji akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. Ova transformacija je bila izazov, imajući u vidu složen pravni okvir za upravljanje akcionarskim društvima i nedostatak lokalne prakse.

B92 je osnovan 1989. godine kao radio stanica namenjena beogradskoj publici i od tada je prerastao u kompaniju koja uključuje nacionalnu radio i televizijsku mrežu i web stranice. B92 i njegovi novinari osvojili su brojne prestižne međunarodne nagrade za novinarsku hrabrost i zalaganje za ljudska prava.

Transformacija označava završetak procesa preuzimanja, s tim da je kompanija Astonko jedini preostali akcionar i uvodi jednostavniji sistem upravljanja bez upravnog odbora. Pojednostavljena struktura obezbediće efikasnije upravljanje i odlučivanje unutar B92, omogućavajući mu tako brzo reagovanje na izazove i promene u izazovnom poslovnom okruženju.

Tim Živković Samardžić kancelarije koji je pružao usluge savetovanja vodio je Igor Živkovski, Corporate and M&A Partner.